• Nėra prekių krepšelyje.
Naminiai sveikuoliški batonėliai su kanapių sėklomis
1 balas2 balai3 balai4 balai5 balai (2 votes, average: 4,00 out of 5)

Sveikuoliški batonėliai – sveikas desertas ar greitas užkandis su lukštentomis Hempus sėklomis.

Ingredientai:

  • 235 ml nesūdyto migdolų sviesto
  • 120 ml klevų sirupo
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 225 g avižinių dribsnių
  • 55 g pjaustytų migdolų
  • 70 g spanguolių
  • 30 g lukštentų Hempus sėklų
  • 30 g kakavos
  • 15 ml kokosų aliejaus
  • 130 g juodo šokolado
  • Žiupsnelis druskos

Kaip pasigaminti?

  1. Sumaišykite migdolų sviestą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Padėkite į šalį.
  2. Pakepinkite avižinius dribsnius 8-12 minučių, pastoviai maišant. Įmaišykite dribsnius į migdolų sviesto masę. Keptuvėje pakepinkite pjaustytus migdolus maždaug 4-6 minutes. Pakepintus migdolus, spanguoles, kanapių sėklas ir kakavą įmaišykite į avižinių dribsnių masę. Palikite 5-10 minutėms atvėsti.
  3. Kvadratinę skardą išklokite kepimo popieriumi ir gražiai „paskleiskite masę“.
  4. Glaistui ištripdykite kokoso sviestą su šokoladu, apliekite batonėlių masę ir pabarstykite šiek tiek druskos bei kanapių sėklų. Leiskite kelioms valandoms susiformuoti.
  5. Supjaustykite batonėlio formomis.